Crescendo Music Festival @ Cres

U četvrtak po prvi puta će se program odrľati na Creskoj kuli. Prvi dio rezerviran je za koncert Astrid s karlovačkim gitaristom Goranom Ilićem, u kojem će predstaviti spoj tradicijske i autorske glazbe inspirirane raznim kulturama jugoistoka Europe, a publika moľe uľivati i u improvizacijama koje nastaju u jedinstvenom trenutku na svakom nastupu.

Nakon koncerta slijedi monotemtaski dokumentarni film “Angelo” redatelja Igora Neuhauslera o ribaru iz Lovrana koji već dvadesetak godina ľivi na barci u Punta Kriľi. Molimo Vas da zbog ograničenog broja mjesta u publici telefonski ili mailom ąto prije potvrdite dolazak na kulu te da dođete najkasnije 15 minuta prije najavljenog početka programa

U petak u ljetnom kinu nastupit će fantastični talijanski harmonikaą Simone Zanchini koji će odrľati solo koncert. Njegovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnoduąnim zbog njegove virtuoznosti, talijanske emocije, duhovite muzikalnosti te koriątenja live elektronike.

Festival će zaključiti The Windup Trio iz Zagreba kojeg čine klavirist Hrvoje Galler, kontrabasist Zvonimir ©estak i bubnjar Krunoslav Levačić, a sviraju američke (i poneke europske) jazz standarde na iskričav, ľivahan način, nastojeći postići idealan omjer jakog swinga i intenzivne, nepredvidljive interakcije između svirača.

Uz glazbeni program u ljetnom kinu moći ćete uľivati i u novoj izloľbi udruge Ruta «Pogled s poneątrice» koju su izradili učenici 2.b razreda O© Frane Petrića.