Zvuci otoka Paga – Grand hotel Adriatic @ Opatija

Na velikom humanitarnom koncertu ‘Zvuci otoka Paga’ po prvi su se put, zajednički predstavile sve klape i kulturno-umjetnička društva s Paga, kao i pjevači autohtone ‘pisme nakanat’. Njima su se pridružili i glazbeni gosti, klape s Kvarnera i Dalmacije.

Udruga ‘Veli škoj’ iz Zubovića s otoka Paga, organizator koncerta za kojeg se tražila karta više,  s ljubavlju je okupila i ujedinila otok glazbom i klapskom “pismom”. Ovom jedinstvenom događaju koji je okupio brojne  Pažane koji žive u Rijeci, kojih ima više od  10.000 i koji ovdje žive kroz tri generacije,  nazočili su gradonačelnici Grada Paga Željko Maržić i Grada Novalje Ante Dabo te  načelnici općine Kolan Josip Zubović i općine Povljana Ivo Pogorilć sa  suprugama. Složno podržavši ovaj projekt s ciljem očuvanja tradicije i glazbene kulturne baštine otoka ukazali su na zajedništvo cijelog otoka, bez obzira što ga administrativno dijele dvije županije.
Program je vodio Branko Barbir, umjetnički voditelj klape Sol, u suradnji s tetom Jelicom, duhovitom paškom nonicom u koju se majstorski transformirao dr.sc. Ivo Fabijanić.
Više: dalje.com